• Smakologia

49.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24-72h
Cena przesyłki 11
Odbiór Warszawa ul. Powstańców Śląskich 106 bazarek paw. 28 0
Paczkomaty InPost 11
Kurier 14.99
Kurier (Pobranie) 17.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.15 kg
ISBN 9788327105028

Zamówienie telefoniczne: 222439958

Zostaw telefon
Kontynuacja serii, w której do tej pory ukazały się: "Zwierzokracja - książka o prawach zwierząt" oraz "Śmieciogród o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię". Tym razem Ola Woldańska-Płocińska bierze na warsztat inny ważny dla świata temat jedzenie.
Po co jemy? Jak człowiek ujarzmił rośliny? Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto? Czy jedzenie leczy? Jak powstaje czekolada? Czego można dowiedzieć się z etykiet?
Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym.
Autor Ola Woldańska-Płocińska
Wydawnictwo Papilon
Stron 80
Rok wydania 2020
Oprawa twarda
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci